Актуелно

Контрола саобраћаја у Зајечару открила 991 прекршај

23.09.2023.
ПУ Зајечар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, током међународне акције појачане контроле саобраћаја која је реализована од 16. до 22. септембра, контролисали су 1.606 возача и открили 991 прекршај. 
У акцији која је била усмерена на откривање и санкционисање прекршаја којима се најчешће угрожава безбедност саобраћаја откривено је 780 прекршаја недозвољене брзине кретања возила, 56 некоришћења сигурносног појаса и 155 осталих прекршаја, док је из саобраћаја искључено четири возача који су управљали возилима под дејством алкохола.
Такође, припадници саобраћајне полиције, у оквиру ове акције, у среду, 20. септембра, реализовали су „Дан без погинулих у саобраћајним незгодама“ када су непрекидно 24 часа, уз ангажовање свих расположивих полицијских службеника и уређаја за контролу учесника у саобраћају спроводили мере појачане контроле и oткрили 156 прекршаја недозвољене брзине кретања и 18 осталих прекршаја.
Међународна акција истовремено је спроведена у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).