Актуелно

Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Милосава Миличковића

16.09.2019.
MУП

Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Милосава Миличковића:

„Један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић наставља да обмањује јавност изношењем неистина како су наводно услови за одржавање избора у Медвеђи били нерегуларни, јер су се овим местом кретали џипови без таблица и то поред полиције.

Истине ради, полиција је утврдила да само у једном случају на дан одржавања избора на самом возилу није било таблице, али је тај аутомобил имао пробне ознаке које су биле унутар возила, што је наравно дозвољено, тако да се и то возило кретало апсолутно у складу са законом.

Наиме, то возило је имало ознаке са косовског регистарског подручја, а у складу са Бриселским споразумом на административним прелазима се возачима издају пробне ознаке. У поменутом случају у Медвеђи полиција је идентификовала возача, утврђено је да је у возилу имао привремене ознаке Рашке и да није било ничега незаконитог у његовом кретању овим местом.

Међутим, јасно је да је Вуку Јеремићу и представницима Савеза за Србију изношење лажи драже од истине, а у својим нападима не бирају средства којима желе да наруше и углед и оспоре рад припадника Министарства унутрашњих послова, који су и у наведеном случају поступали искључиво у складу са законом.“