Актуелно

Ухапшени због дроге

15.09.2023.
ПУ за град Београд

Припадници Министарства унутрашњих послова, ПУ за град Београд, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су И.И. (1989), и Б.В. (1997) због постојања основа сумње да су извршили  кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, док су М.Ј. (1972), К.Б. (1978) и Ш.М. (1982)  ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

У овој акцији укупно је заплењено око 130 грама хероина, око 130 грама смесе парацетамола и кофеина која служи за увећање масе хероина, око 320 грама амфетамина, четири бочице метадона и око 6 грама кокаина, као и мања количина марихуане.

Полиција је приликом претреса стана у којем И.И. непријављено живи, пронашла око 130 грама смесе парацетамола и кофеина, око 320 грама амфетамина, две електронске вагице, као и око 10 грама хероина.

И.И. се сумњичи да је дрогу продавао осумњиченом Б.В. код кога је полиција у моторном возилу пронашла 120 грама хероина, око 6 грама кокаина и једну бочицу метадона, као и 71.000 динара за које се сумња  да  потичу од продаје дроге. Приликом хапшења, Б.В. је покушао да прогута кесицу са хероином. Такође, полиција је у стану где непријављено борави Б.В. пронашла и око 200.000 хиљада динара и 2.000 евра, за које се, такође, сумња да потичу од продаје дроге.

Осумњичени К.Б. је дрогу набављао од Б.В. који ју је даље продавао осумњиченима М.Ј. и Ш.М. Полиција је код осумњиченог  К.Б. пронашла око пет грама хероина, док је код М.Ј., такође, пронађено око пет грама ове дроге, као и пет грама марихуане и једна бочица метадона.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.