Актуелно

Злоупотреба службеног положаја

30.03.2023.
МУП

У наставку акције борбе против корупције, припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције и Управе саобраћајне полиције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја. 

Ухапшени су М.Ж. (1959) одговорно лице привредног друштва, ауто - школе „M&S“ Трстеник, С.Ж. (1982) запослен у овој ауто-школи и М.М. (1984), док ће против двојице запослених у овој ауто-школи, шездесетпетогодишњег и шездесетдеветогодишњег мушкарца, за исто кривично дело бити поднета кривична пријава у редовном поступку. 

М.Ж. и С.Ж. су са шездесетпетогодишњим и шездесетдеветогодишњим мушкарцима, како се сумња, током 2022. и 2023. године унели неистините податке о присуству 13 кандидата на полагању теоријског и практичног испита у овој ауто-школи, иако ови кандидати претходно нису присуствовали обавезној теоријској и практичној настави. 

Такође, сумња се да је М.М, у претходном договору са М.Ж, 6. фебруара ове године,  
за време полагања теоријског возачког испита у овој ауто – школи, коришћењем рачунарске опреме која је била повезана са телевизором у помоћној просторији у којој се он налазио, незаконито приступио компјутерима који су били повезани на одговарајућу апликацију МУП-а за закључавање рачунара, и решио тестове уместо три кандидата. 

Ухапшени су, уз  кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву у Краљеву. 

Министарство унутрашњих послова поништило је возачке испите положене на овај начин, и одузело дозволу  за рад овој ауто – школи.