Актуелно

Током викенда откривено 417 саобраћајних прекршаја

19.09.2022.
ПУ Сремска Митровица

У појачаној контроли саобраћаја протеклог викенда, припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Сремској Митровици открили су укупно 417 саобраћајних прекршаја, међу којима 60 прекршаја вожње недозвољеном брзином, 193 прекршаја невезивања сигурносног појаса, 55 прекршаја непрописне потребе мобилног телефона за време вожње.

Такође, откривена су и 44 прекршаја вожње под утицајем алкохола и два прекршаја вожње под дејством психоактивних супстанци.

Патрола је у Шиду затекла тридесетседмогодишњег возача „пежоа“ са 2,12 промила алкохола у организму.

У Старој Пазови су заустављени тридесеттрогодишњак који је управљао „фолксвагеном“ са 2,23 промила алкохола у организму и двадесетседмогодишњи возач „форда“ са 2,32 промила алкохола.

Саобраћајна полиција у Сремској Митровици затекла је двадесетседмогодишњака који је управљао „мерцедесом“ под утицајем канабиса, а у Инђији двадесетдвогодишњег возача „фолксвагена“ који је био позитиван на кокаин и канабис.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају а посебно на возаче, да доследно поштују све саобраћајне прописе како не би угрозили ни своју, ни безбедност осталих учесника у саобраћају.