Актуелно

Расветљено око 40 кривичних дела тешка крађа

25.06.2022.
ПУ Чачак

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку и Ужицу, Одељења криминалистичке полиције, заједничким интензивним радом расветлили су око 40 кривичних дела тешка крађа и ухапсили Р.С. (1966) из Ариља, због постојања основа сумње да је извршио ова кривична дела,  док ће кривичне пријаве за исто дело бити поднете против против четрдесетосмогодишњег руског држављанина, тридесетдеветогодишњег мушкарца из Ариља и деветнаестогодишњег Ивањчанина, против којег ће бити поднета и кривична пријава за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Они се терете да су обили више трговинских радњи, угоститељских објеката и породичних кућа на територији Чачка и Ужица и из њих украли вредне предмете и новац.

Прегледом возила које су, како се сумња, користили приликом крађа, као и станова осумњичених, полиција је пронашла предмете који потичу из ових кривичних дела, као и подесни алат, а у стану деветнаестогодишњака пронађена су и два пиштоља.

Осумњиченом Р.С. је по налогу надлежног тужилаштва, одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док су против остале тројице осумњичених поднете кривичне пријаве у редовном поступку.