Актуелно

Изазвали саобраћајне незгоде возећи под дејством алкохола

09.10.2023.
ПУ Лесковац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу и Власотинцу, у току викенда, задржали су петорицу возача који су возили под дејством алкохола, од којих су тројица у Власотинцу изазвала саобраћајне незгоде.

Деветнаестогодишњи возач „рено мегана“ је, управљајући возилом са 1,88 промила алкохола у организму, услед неприлагођене брзине, слетео са пута и преврнуо се, а у овој саобраћајној незгоди његов сувозач је задобио лаке телесне повреде.

Двадесетшестогодишњи возач „пежоа“ је, возећи са 1,85 промила алкохола, такође, слетео са пута и преврнуо се на кров, а двадесетосмогодишња девојка која се налазила на месту сувозача задобила је тешке телесне повреде.

Трећа саобраћајна незгода догодила се када је педесетчетворогодишњи возач управљајући „реноом“ са 1,39 промила алкохола у организму прешао у супротну траку и ударио у „бмв“ који је возио тридесетчетворогодишњи мушкарац и он је лакше повређен.

Саобраћајна полиција у Лесковцу искључила је из саобраћаја двадесетчетворогодишњег возача „бмв“ са 1,22 промила алкохола у организму, као и двадесетдеветогодишњег возача „алфа ромеа“ са 1,52 промила алкохола.

Против свих возача ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.