Актуелно

Заплењени марихуана, хероин и пушке

13.09.2019.
МУП
Заплењени марихуана, хероин и пушке
Заплењени марихуана, хероин и пушке
Заплењени марихуана, хероин и пушке
Заплењени марихуана, хероин и пушке
Заплењени марихуана, хероин и пушке

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду запленили су у две одвојене акције око седам килограма марихуане, више од 50 грама хероина, три пушке, више комада муниције различитог калибра и ухапсили пет особа.

У првој акцији ухапшен је М.Н. (1981) из Барича, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је у кући М.Н. у Баричу пронашла око четири килограма марихуане, као и две аутоматске, једну полуаутоматску пушку и муницију различитог калибра.

У истој акцији ухапшени су и М.Д. (1991) и Ђ.Д. (1993) обојица из Обреновца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом два стана у Обреновцу, које користе М.Д. и Ђ.Д., пронађено је око три килограма марихуане.

Вредност заплењене дроге у овој акцији процењује се на око 1.200.000 динара.

У другој акцији полиција је ухапсила Д.П. (1958) и Ж.Г. (1960) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом хапшења осумњичених, непосредно након примопредаје хероина, полиција је код обојице пронашла мању количину ове дроге.

Претресом стана Д.П. пронађено још око 50 грама хероина.

Вредност ове заплењене дроге процењује се на око 195.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.