Aktuelno

Svršeni studenti Kriminalističko-policijske akademije, ponosni policajci

10.11.2017.

POLICIJA DANAS

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova od početka godine bogatije je za oko 260  novih policijskih službenika, diplomaca Kriminalističko-policijske akademije, koji se zajedno sa starijim kolegama brinu o bezbednosti građana Republike Srbije.

Znanja i veštine stečene na Kriminalističko-policijskoj akademiji ovi mladi ljudi, koji sa ponosom ističu da je čast raditi za svoju zemlju i brinuti o bezbednosti građana i stabilnosti države, nastaviće da se usavršavaju u Ministarstvu unurašnjih poslova.      

Maksimilijan Majer, jedan od doplomaca Kriminalističko-policijske akademije koji je, zajedno sa 150 kolega zaposlen u oktobru ove godine, svoje prve policijske korake pravi u Odeljenju policije Policijske uprave u Zrenjaninu.

„Oduvek mi je bila želja da radim u policiji i pripadam eliti naše države. Želim da učim od starijih kolega i usavršavam svoje znanje“, kaže Majer koji je dipolimirao 2016. godine.

On ističe da je od prvog dana odlično prihvaćen od starijih kolega koji su spremni da mu prenesu znanja i iskustva policijskog posla.

Sanja Cvetanović ne krije da je bila veoma uzbuđena i srećna kada je saznala da će, nakon dve godine od kada je završila studije, dobiti posao za koji se školovala.

„Raspoređena sam na upravnim poslovima u Policijskoj upravi u Vranju i nestrpljivo sam čekala da počnem da primenjujem stečeno znanje sa zakonskim propisima koji bliže određuju materiju kojom se konkretno bavim. Volela bih da napredujem i usavršavam se na Upravnim poslovima“, kaže Cvetanović.

Policijska stanica Rakovica pri Policijskoj upravi za grad Beograd dobila je svršenog studenta Akademije Ivanu Vasić koja će svoja prva policijska iskustva sticati kao policajac.

„Kolege su od prvog dana ljubazne prema meni i drago mi je što ću svoje znanje koje sam stekla na Akademiji proširivati usvajanjem njihovog iskustva, kao i praksom na terenu postupajući zajedno sa kolegama, ali i samostalno“, ističe Ivana Vasić.

Suzbijanje prekograničnog kriminaliteta je oblast koja najviše interesuje Jelenu Grujičić raspoređenu upravo u graničnoj policiji u Stanici granične policije Mali Zvornik.

„Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam saznala da ću dobiti posao i da ću raditi baš ono što želim. Od prvog dana, kolege su me odlično prihvatile i pokazale dobru volju da mi prenesu svoja znanja“, zadovoljno priča Jelena.

Novi pripadnici Ministarstva saglasni su da im je Kriminalističko policijska akademija pružila širok spektar znanja, ali da je na njima da ga proširuju, i da se kao pojedinci usavršavaju u zavisnosti od interesovanja. Ne kriju da kroz nekoliko godina vide sebe na rukovodećim mestima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova početkom oktobra sa Kriminalističko policijskom akademijom potpisalo je Ugovor o poslovnoj saradnji koji omogućava dalje unapređenje saradnje između Ministarstva i KPA, kao i zapošljavanje mladih ljudi koji završe ovu visokoškolsku ustanovu u MUP.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prilikom potpisivanja Ugovora istakao je da će MUP u okviru sistema karijernog napredovanja, prilikom zapošljavanja uvek prednost, kao i prethodne tri godine, davati studentima Kriminalističko-policijske akademije.

„Potpisani ugovor omogućiće da studenti ove visokoškolske ustanove budu prvi, među jednakima, koji će imati prilike da se zaposle u Ministarstvu“, rekao je Stefanović.