Актуелно

У више одвојених акција полиције одузети наркотици и ухапшено 10 осумњичених особа

11.12.2018.
МУП

Број: 1034/18
11. децембар 2018. године

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у више одвојених акција у циљу сузбијања трговине наркотика ухапсили су 10 особа, док су против још пет поднете кривичне пријаве у редовном поступку.  

Одузето је 16,7 килограма марихуане, 356 таблета екстазија и мања количина амфетамина.


АКЦИЈЕ ХАПШЕЊА

                
Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су М. Ч. (1958) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана и других просторија које осумњичени користи у Севојну пронађено је 15,6 килограма марихуане.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Ужицу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили су Л. Г. (1996) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија које осумњичени користи пронађено је око 350 грама  "сканка".

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Б. Л. (1973) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија, које осумњичени користи, пронађене су 343 таблете екстазија.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су Н. С. (1983) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса куће и помоћних просторија, које користи осумњичени, пронађено је око 330 грама марихуане, гасни пиштољ и ручно прављен самострел.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Неготину.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су С. Л. (1998) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана осумњиченог пронађено је 350 грама марихуане.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су П. М. (1975) због постојања  основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћенo држање опојних дрога.

Претресом стана, који осумњичени користи, пронађена је мања количина марихуане.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су С. М. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога.

Он је осумњичен да је заједно са већ ухапшеним И.К. (1980), ради даље продаје, држао већу количину марихуане, спаковане у кофер у пвц кесама и теглама, која је пронађена крајем јула.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Н. С. (1991) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.  

Он је осумњичен да је продао једном мушкарцу два пакета са око 100 грама марихуане и један пакет са 55 грама амфетамина.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили Г. Д. (1999) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана и других просторија, које осумњичени користи, пронађена је мања количина  марихуане.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Сомбору.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С. И. М. (1991), румунског држављанина, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање опојних дрога.

Код њега је пронађено шест пакетића са мањом количином марихуане.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.