Актуелно

Изјава помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Предрага Марића

11.01.2019.
МУП

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Предраг Марић изјавио је данас да је због великих снежних падавина ванредна ситуација тренутно проглашена у пет општина и да је у угроженим подручјима евакуисано десет особа.

„Због непроходности путева углавном у планинским подручјима и тешкоћа у снабдевању електричном енергијом на територији пет општина проглашена је ванредна ситуација. У овом моменту то су општине Нова Варош, Ивањица, Ариље, Лучани и Рашка“, рекао је Марић.

Он је поручио да су све расположиве службе на терену, као и да ће припадници Сектора за ванредне ситуације бити на терену док се ситуација у угроженим подручјима не стабилизује.

„До сада смо имали једанаест интервенција, а десет људи је евакусиано. Такође, пет тешких болесника, као и једна беба која је имала високу температуру на територији Бора, у току ноћи су пребачени до болнице. У наредних 48 сати очекује се смањење падавина, али док се ситуација у свим угроженим подручјима не стабилизује, припадници Сектора за ванредне ситуације биће на терену“, изјавио је Марић.