Актуелно

Осумњичени за насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу

19.12.2023.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су Д. М. (2003) из Јагодине и И. К. (2004) из Београда због постојања основа сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.

Сумња се да је Д. М. ноћас испред зграде Републичке изборне комисије, у Улици краља Милана, спречавао чланове те комисије да оду након изласка из зграде, а потом и одгурнуо директора Републичког завода за статистику, оштећеног Миладина Ковачевића.

И. К. је, како се сумња, више пута бацио чврсте предмете ка згради РИК-а, покушавао да уклони заштитну ограду, вређао полицајце, а потом одгурнуо једног полицијског службеника.                                      

Против тридесетчетворогодишњег мушкарца биће поднета прекршајна пријава у редовном поступку због учињеног прекршаја вређање, вршење насиља, претња или туча из Закона о јавном реду и миру.

Д. М. и И. К. је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.