Актуелно

Осумњичени да су злоупотребили службени положај

23.09.2019.
MУП

Београд

Број: 824  /19

23. септембар 2019. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштвa у Нишу, ухапсили су З.М. (1964) због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја и Б.М. (1962) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

Ухапшена З.М., иначе запослена у Mлекарској школи „Др Обрен Пејић“ у Пироту, сумњичи се да је у периоду од 2010. до јула 2019. године у више наврата неосновано пребацила са рачуна школе на свој рачун и рачун свог супруга Б.М. новац у укупном износу од 4.885.898 динара.

Она је, како се сумња, сачињавала налоге за пренос у којима је наводила имена различитих добављача за млеко, свој и текући рачун Б.М., а потом исте заједно са осталим налозима за пренос достављала на потписивање и оверу, након чега их је предавала на реализацију у пословним банкама.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилашту у Нишу.