Актуелно

Кажњени због прекорачења брзине и вожње под дејством наркотика

17.03.2023.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Руми су, приликом контроле саобраћаја, открили тројицу возача који су возили брзином већом од дозвољене,  тројицу који су управљали возилима под дејством опојних дрога и једног који је претицао колону возила на месту где је то забрањено. 

Патрола је на путном правцу Рума - Ириг зауставила двадесетшестогодишњака који је возећи „бмв“ прекорачио брзину за 126,3 километра на час. Надлежни прекршајни судија изрекао му је новчану казну од 210.000 динара, 25 казнених поена и годину дана забране управљања моторним возилом. 

На истом путном правцу заустављен је педесетседмогодишњак који је возио „волво“ брзином за 97 километара већом од дозвољене и без возачке дозволе и којег је надлежни судија казнио новчаном казном у износу од 230.000 динара. 

Саобраћајна полиција је на путном правцу Рума – Јарак, зауставила двадесетпетогодишњака који је управљао „пасатом“ брзином за 92,5 километара већом од дозвољене, због чега му је изречена новчана казна од 120.000 динара, 18 казнених поена и 11 месеци забране управљања моторним возилом. 

Због претицања колоне возила на месту где је забрањено саобраћајном сигнализацијом, тридесетседмогодишњи возач „бмв“ санкционисан је новчаном казном од 120.000 динара, 21 казненим поеном и 13 месеци забране управљања моторним возилом.

Патрола у Руми затекла је двадесетпетогодишњег возача „бмв“ под утицајем опијата, тридесетшестогодишњака који је возио „пежо“ и двадесетједногодишњег возача „фолксвагена“, обојицу под дејством канабиса и амфетамина.

Након задржавања ови возачи су приведени надлежном прекршајном судији. 

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, у циљу своје и безбедности других учесника у саобраћају.