Актуелно

У више одвојених акција ухапшене 23 особе

15.12.2018.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања општег криминала, у више одвојених акција ухапсили су 23 особе, док су против још пет особа поднели кривичне пријаве у редовном поступку. 

ИЗДВОЈЕНЕ АКЦИЈЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала,  ухапсили су М.М. (1995) због постојања основа сумње да је починио кривично дело искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу.

Сумња се да је М.М. преко друштвене мреже „Инстаграм“ једну малолетницу позивао на сексуалне односе.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Посебном одељењу за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили су Ђ.С. (1984) и Д.М. (1991) због постојања основа сумње да су починили кривично дело рачунарска превара.

Осумњичени се терете да су на рачун за играње рулета на једној интернет страници, уплатили 11.500. динара, а потом скенирањем интернет саобраћаја дошли до „JSON“ поруке, којом банка, преко које су уплатили новац шаље потврду о уплати.

Сумња се да су ту поруку у више наврата слали предузећу које је власник те интернет странице за играње рулета и на тај начин уношењем нетачних података о новчаној уплати лажно приказали да на играчким рачунима имају 385.000 динара.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Посебном одељењу за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Т.Ж. (1973) из Смедеревске Паланке због постојања основа сумње да је  починио кривично дело  полно узнемиравање.

Сумња се да је он, 13. децембра ове године, у раним јутарњим часовима, у градском аутобусу, који саобраћа на релацији Младеновац-Београд, сео поред оштећене и руком  непристојно додиривао по десној нози. Иако је оштећена померила своју ногу, он је наставио са  недоличним понашањем и узнемиравањем.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву,  бити приведен  Основном јавном тужилаштву у Младеновцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су починили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Ухапшени су Џ.Х. (1975), А.Г. (1995) и Ш.Г. (1959) који се терете да су септембра ове године бегунцима из Кривично-поправног завода Ниш, прво пружили уточиште, обезбедили фалсификоване пасоше Хрватске и Аустрије, а потом их илегално пребацили у Црну Гору.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Пазару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са полицијским службеницима из Ваљева, ухапсили су В.Ј. (1971) због постојања основа сумње да је починио кривично дело трговина људима.

Сумња се да је он, од августа 2015. до новембра ове године, двоје малолетника, уз употребу силе и претње, скоро свакодневно одводио или упућивао у Ваљево и терао их на просјачење.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Н.С. (1953) због постојања основа сумње да је починио кривично дело градња без грађевинске дозволе и скидање и повреда службеног печата и знака.

Сумња се да је Н.С. без грађевинске дозволе, на стамбеном објекту на Лединама, извео радове на три спрата са приземљем укупне површине око 1.000 квадратних метара.

Постоје основи сумње и да је са градилишта скинуо службени знак за затворено градилиште и посебно постављене траке за обележавање затвореног градилишта.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Р.М. (1961), због постојања основа сумње да је починио кривично дело трговина људима.

Сумња се да је Р.М. од маја до октобра ове године оштећену петнаестогодишњу девојчицу подводио више пута у циљу сексуалне експлоатације старијим мушкарцима и на тај начин прибавио имовинску корист за себе.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Ј.С. (1975) због постојања основа сумње да је починио  кривично дело трговина људима.

Сумња се да је он од 2013. године, у циљу сексуалне експлоатације, предавао већем броју особа невенчану супругу, за шта је остваривао материјалну корист и узимао сав новац који је на тај начин добијала, користећи при томе силу, претње, поверење жртве и тешку материјалну ситуацију у којој се налазила.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла 16 ЦД-ова, УСБ са порнографским садржајем, службену палицу, лисице и фантомку.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Р.М. (1971), због постојања основа сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

Сумња се да је он током новембра испред једне основне школе пришао оштећеној девојчици која је стајала са другарицама, стао са њом испод кишобрана, загрлио је, додиривао и покушао да је пољуби, након чега је она побегла.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су једног шеснаестогодишњака, због постојања основа сумње да је починио кривично дело обљуба над дететом.

Осумњичени се терети да је током маја ове године оштећену дванаестогодишњу девојчицу, коју је упознао преко друштвених мрежа, довео у своју породичну кућу и са њом засновао ванбрачну заједницу.

Сумња се да је током времена у коме је оштећена живела са осумњиченим извршио у више наврата над њом обљубу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су држављанина Албаније Р.Д. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

Сумња се да је он 12. децембра ове године, у једном салону намештаја у Нишу, оштећену насилно љубио по врату и лицу. Пошто је оштећена успела да га одгурне, осумњичени је побегао.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Нишу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу ухапсили су К.Б. (1996), због постојања основа сумње да је починио кривично дело насилничко понашање.

Сумња се да је он 11. децембра ове године у једном хотелу у Новој Вароши, након краће расправе, задао више удараца рукама и ногама у пределу главе власнику хотела и нанео му тешке телесне повреде. 

Сумња се да је потом дошао до једног угоститељског објекта у коме је без повода поломио више чаша, а након упозорења власника да престане, осумњичени је њега и његовог сина држећи стакло у рукама физички напао и нанео им лаке телесне повреде.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Пријепољу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д.Д. (1997), због постојања основа сумње да је починио кривична дела  угрожавање сигурности и прогањање.

Осумњичени се терети да је од краја 2016. до децембра ове године слао претеће поруке увредљиве садржине двема оштећенима.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.                

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу Одељења за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду, поднели су кривичну пријаву против петнаестогодишњака због постојања основа сумње да је починио кривично дело обљуба над дететом.

Сумња се да је он једанаестогодишњу девојчицу позвао код себе, потом закључао врата и скинуо јој одећу и са њом имао сексуалне односе.