Актуелно

Откривена лабораторија за производњу марихуане

25.05.2022.
MУП

Заједничком акцијом, припадници Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе у Јагодини и Управе криминалистичке полиције, открили су импровизовану лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима, запленили око 500 биљака канабиса и ухапсили пет особа, осумњичених за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Ухапшени Г. М. (1973), К. М. (1975), Н. Ж. (1984), Д. С. (1987) и Ј. С. (1984) из Јагодине сумњиче се да су, као чланови криминалне групе, узгајали канабис, производили марихуану, а потом је продавали

Полиција је у кући коју користе осумњичени и у којој је затечен Н. Ж, на спрату, у потпуно опремљеној лабораторији пронашла саксије са стабљикама, као и суву материју за коју се сумња да је марихуана.

Такође, у стану Г. М. пронађено је готово 2,2 килограма зелене материје налик на марихуану, а у стану Д. С. мања количина ове материје и амфетамина, као и дигитална вагица за прецизно мерење са траговима наркотика, док је у стану осумњичене Ј. С. пронађено око 67,7 грама материје за коју се сумња да је марихуана.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је честитао припадницима полиције на још једној успешној акцији откривања илегалне лабораторије за производњу марихуане и хапшењу чланова групе који су се бавили производњом и продајом наркотика.

С обзиром на то да је организатор ове групе и раније осуђиван, министар Вулин тражи од Министарства правде да пооштри казнену политику према вишеструким повратницима у вршењу кривичних дела.

„Позивам правосудне органе да пооштре казнену политику и не дозволе да криминалци који су више пута кривично осуђивани казну служе у кућном притвору под електронским надзором. Ово је пример да такве људе наногица неће спречити да из своје куће организују било какву криминалну делатност, па и производњу и продају дроге на улици. Захваљујући преданом и посвећеном раду полиција је пронашла још једну илегалну лабораторију за узгој марихуане и склонила пет криминалаца са улице. Криминалцима и дилерима дроге је место у затвору а не у кућном притвору из ког могу да наставе да организују свој "посао" и да трују нашу децу. Свака заплена дроге је велика победа за нас, али победа је и када и једног криминалца склонимо са улице. Зато тражим од Министарства правде да строжије кажњавају вишеструке повратнике у вршењу кривичних дела и тиме учине нашу земљу безбеднијом и сугурнијом", изјавио је министар Вулин.