Актуелно

Осумњичен за превару у обављању привредне делатности у саизвршилаштву

28.07.2021.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције, Вишег јавног тужилаштва у Београду ухапсили су П. М. (1976) одговорно лице предузећа „Vrh Trade NS“ због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности  у саизвршилаштву.

Сумња се да су он и још једна особа за којом се трага, у периоду  од септембра 2018. до фебруара 2020. године, доводили у заблуду законске заступнике и запослене у 16 привредних друштава, приказујући лажне чињенице да је привредно друштво „Vrh Trade NS“ солвентно, наводећи тако добављаче да им издају робу.

Ову робу су затим преузимали уз давање бланко меница без покрића, оверавајући отпремнице печатом привредног друштва „Vrh Trade NS“ и својим потписима, да би је  потом продавали за готов новац без евидентирања продаје у пословним књигама.

На овај начин су, како се сумња, прибавили противправну имовинску корист од око 30.524.000 динара, а на штету добављача.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.