Актуелно

МУП позива све учеснике протеста, као и организаторе скупа испред листе „Србија против насиља“ да поштују законе Републике Србије

24.12.2023.
MУП

Министарство унутрашњих послова позива све учеснике вечерашњег протеста у Београду, као и организаторе овог скупа испред листе „Србија против насиља“ да поштују законе Републике Србије, не нарушавају јавни ред и мир и да се уздрже од насилних покушаја уласка у зграду Скупштине града Београда као и остале штићене објекте. 

Припадници Министарства унутрашњих послова предузимају све мере и радње из своје надлежности и сачуваће јавни ред и мир и безбедност свих грађана као и њихове и имовине Републике Србије.

Напомињемо да је насилни упад у штићени објекат подлеже кривичној одговорности и свако ко покуша да насилно уђе у институције биће процесуирани у складу са законом.

Подсећамо да су представници Министарства унутрашњих послова 16. децембра, на састанку са представницима листе „Србија против насиља“ упозорили да имају сазнања да су планирани организовани скупови као и насилни упади у институције, а представници листе „Србија против насиља“ гарантовали су да до таквих инцидената неће доћи.