Актуелно

У више одвојених акција ухапшено 45 особа

10.07.2018.
МУП
У више одвојених акција ухапшено 45 особа
У више одвојених акција ухапшено 45 особа
У више одвојених акција ухапшено 45 особа
У више одвојених акција ухапшено 45 особа
У више одвојених акција ухапшено 45 особа

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у више одвојених акција у претходних неколико дана ухапсили су 45 особа због постојања основа сумње да су починили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У акцијама је заплењено 23,7 килограма дроге, од чега је 23,3 килограма марихуане, 40 стабљика марихуане, 262 грама амфетамина, 64 таблете екстазија, као и мања количина кокаина, хероина и хашиша.

На територији Крагујевца откривена је лабораторија  за узгој марихуане у вештачким условима, док је на територији Београда откривена лабораторија за производњу уља канабиса. Због наркотика ухапшено је 35 особа, док су против још 35 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Одузето је и 28 пушака, од којих су четири аутоматске, 26 пиштоља, од којих су један аутоматски и један револвер, као и 3.259 комада муниције различитог калибра. Одузето је и  2,5 килограма експлозива, око 200 грама црног барута и 241 комад маневарске муниције. Због оружја је ухапшено десет особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 29 особа.

ИЗДВОЈЕНЕ АКЦИЈЕ ХАПШЕЊА

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су М.Д. (1977) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија у којима борави осумњичени пронађена је лабораторија за узгој марихуане са 38 биљака, тежине више до пет килограма.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова Службе за борбу против организованог криминала ухапсили су П.М. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађена је лабораторија за производњу уља канабиса.

Полиција је од осумњиченог одузела и четири медицинска шприца испуњена уљем канабиса, 26 таблета испуњених уљем канабиса, монтажни шатор обложен изолационом фолијом ради одржавања температуре у коме се налазило 11 великих саксија засађених марихуаном, три рефлектора, три лампе за постизање температуре, четири флаше течности које поспешују раст биљака, термометар, грејач воде и три вентилатора.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Д.С. (1984), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла више од 10 килограма сирових стабљика марихуане.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су Р.Ш. (1973), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је од осумњиченог одузела више од килограм марихуане, мању количину хашиша, 11 стабљика индијске конопље, 26 комада семена индијске конопље, две дробилице, и вагицу за прецизно мерење.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су М.Р. (1991) због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана осумњиченог, полиција је пронашла и запленила око 600 грама марихуане спаковане у 16 пакета, вагицу за прецизна мерења са траговима наркотика, 210 евра и 347.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су  Д.А. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла 740 грама марихуане.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М.В. (1999) и А.Б. (1997) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана у којем бораве осумњичени пронађено је 40 грама хероина и две вагице са траговима ове опојне дроге.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Полиција је, такође, ухапсила и тридесетшестогодишњу жену код које је пронађен хероин који је претходно, како се сумња, купила од осумњичених.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су П.Н. (1995), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана осумњиченог, полиција је пронашла и запленила око 140 грама амфетамина, 41 грам екстазија, мању количину марихуане, дигиталну вагицу за прецизно мерење, 830 евра и 43.530 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву, а судија за претходни поступка одредио му је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Ж.П. (1964), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса аутомобила којим је управљао осумњичени полиција је пронашла и запленила око 26 грама хероина, два мобилна телефона и око 30.000 динара.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Д.Р. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, у орману импровизованом за узгој биљака у вештачким условима, пронашла  саксију са биљком марихуане, док су на ручицама ормара пронађене три гране марихуане укупне тежине око пола килограма.

Осумњичени је ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Д.К. (1974), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса куће осумњиченог, полиције је у економском делу дворишта иза помоћних просторија пронашла гајбица у којој се налазио засад опојне марихуане.

Д.К. је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С.М. (1979) због постојања основа сумње да је извршила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је седам пакетића марихуане пронашла у аутомобилу „саб“ у којем је на месту сувозача била осумњичена.

Осумњичена је уз кривичну пријаву приведена Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су А.М. (1995), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је од осумњиченог запленила 47 таблета екстазија.

А.М. је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су З.С. (1978), због постојања основа сумње да је починио кривично дело починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је у кући осумњиченог у импровизованој лабораторији пронашла пет саксија са стабљикама индијске конопље.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Сенти.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су И.Л. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, пронашла седам пакетића  марихуане.

И.Л. ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Д.Т. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса стана осумњиченог, полиција је пронашла  аутомат „СТЕН МК II 1943“, 150 маневарских метака, 20 пушчаних метака, 16 метака и пет сигналних метака.

Осумњичени је ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Ђ.Д. (1985), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је од осумњиченог одузела 766 комада пушчане муниције, 91 комад маневарске пушчане муниције, 53 комада муниције, два комада пиштољске муниције и пет оквира за аутоматску пушку.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Д.К. (1961), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је од осумњиченог одузела малокалибарску пушку, пушку  кремењачу, ваздушнупушку, ручно прављени пригушивач, 250 дијабола, 449 комада пиштољске муниције различитог калибра, четири  карабинска меткаи 84 комада малокалибарске муниције.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу, а  судија за претходни поступак одредио му је притвор до о 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су М.У. (1999) због постојања основа сумње да је починио кривична дела изазивање опште опасности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњичени се терети да је 7. јула ове године у једној трговинској радњи уперио пиштољ у продавца, а приликом изласка на терен полиција је пронашла пиштољ са обрушеним бројем и ласерским нишаном, оквир са осам метака и футролу за пиштољ.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Пазару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Л.С. (1995), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материјa.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог, у економском делу дворишта у пластичној кеси окаченој на зид помоћног објекта пронашли пиштољ са припадајућим оквиром у коме се налазило шест метака, а даље у дворишту пронађене су и две мачете и две футроле за пиштољ.

Л.С. је ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Г.Ј. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и одузела кратеж, ловачки карабин, ловачку пушку „Пумпарицу“ марке „Warning boke“, ваздушну пушку, 35 патрона, седам метака за ловачки карабин, десет комада пиштољске муниције, 123 метка различитог калибра, оквир за пиштољ, дрвена кутија, шнала за каиш и ловачки нож.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.