Актуелно

Лажне пријаве да непознате особе позивају ђаке да уђу у бели комби

08.11.2019.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу предузели су све мере и радње из своје надлежности како би расветлили околности догађаја када су наводно непознате особе у белом комбију испред крагујевачких школа позивале ученике да уђу у возило, нудећи им бомбоне.
 
Након обављених разговора са директорима школа, наставним особљем и великим бројем грађана, утврђено је да је реч о лажној пријави.

Полиција је пронашла девојчицу која је измислила овај догађај и са њом је полицијски службеник који има сертификат за рад са малолетницима, у присуству родитеља и радника Центра за социјални рад ''Солидарност'' у Крагујевцу, обавио разговор. О свему је обавештено Више јавно тужилаштво у Крагујевцу, коме ће бити достављен извештај.

Апелујемо на све родитеље и наставнике да свако сазнање које може да угрози безбедност ученика пријаве полицији како би детаљно могли да се испитају сви наводи, а не да се непроверене информације које доводе до подизања панике и узнемирења јавности, а пре свега саме деце, шире по друштвеним мрежама.