Актуелно

Ухапшени осумњичени за трговину људима

12.06.2024.
МУП
Ухапшени осумњичени за трговину људима
Ухапшени осумњичени за трговину људима

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала УКП, ухапсили су припаднике криминалне групе С. С. (1978), П. Д. (1999) и Ђ. Љ. (1995), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима.

Сумња се да су они, од фебруара до јуна ове године, искористивши тешке услове у којима је живела, врбовали двадесетогодишњу девојку да се бави проституцијом, како би стекли противправну имовинску корист.

С. С. је, како се сумња, најпре ступио у емотивну везу са оштећеном како би утицао на њену свест и вољу и на тај начин је врбовао да се бави проституцијом, а потом ангажовао Ђ. Љ., који је, како се сумња, на интернету оглашавао пружање сексуалних услуга, док је осумњичени П. Д. превозио оштећену и предавао је корисницима сексуалних услуга.

Сумња се да је новац стечен на овај начин преузимао С. С. 

Полиција је претресом станова осумњичених пронашла више мобилних телефона и СИМ картица, као и мању количину беле прашкасте материје која је послата на вештачење. 

С. С., П. Д. и Ђ. Љ. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.