Актуелно

Недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи

14.09.2021.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, Безбедносно-информативне агенције и Полицијске управе у Зајечару у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су осам особа које се сумњиче да су као припадници организоване криминалне групе извршиле кривично дело недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Ухапшени су Д.Т. (1978), М.М (1978), П.П. (1988), В.Т. (2002), М. П. (1988), Р.С. (1966), Д. А. (1973) и М. П. (1963), сви из Зајечара.

Припадници ове организоване криминалне групе коју је, како се сумња, предводио Д.Т. терете се да су у циљу стицања противправне имовинске користи, у периоду од краја јуна до августа ове године, на подручју Зајечара, омогућили недозвољен прелазак државне границе између Републике Бугарске и Републике Србије за 36 особа за сад неутврђеног држављанства и 12 држављана Авганистана. 

Они су, како се сумња, мигранте довозили до Београда у циљу даљег илегалног пребацивања у земље Европске уније, а као надокнаду су добијали 300 евра по једном мигранту. Чланови организоване криминалне групе су, како се сумња, новац међусобно делили у зависности од улога које су имали у кријумчарењу илегалних миграната.

Приликом претреса стана и других просторија осумњичених пронађено је и одузето осам путничких возила, 2.250 евра, као и већи број мобилних телефона.

Полиција наставља рад на овом случају. 

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.