Актуелно

Одлагање летова са београдског аеродрома због грешке у контроли долазних путника

21.01.2024.
МУП

Услед грешке у функционисању служби оператера на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду, данас око 17 часова у транзитној зони дошло је до мешања путника који су допутовали из Скопља са другим путницима који намеравају да путују ка европским и светским дестинацијама, а над којима је претходно извршена контрола прегледа лица и пртљага.

Због ове ситуације, а ради обезбеђивања потребних услова за безбедност ваздухоплова и путника, захтеви оператера и аеродромског особља према Министарству унутрашњих послова били су да се заустави даља пасошка контрола на излазу из земље и улазак нових путника у транзитну зону, док се не изврши пражњење транзитне зоне и поновни безбедносни преглед свих лица која се налазе у тој зони, који иначе обавља особље оператера Аеродрома „Никола Тесла“, по Закону о ваздушном саобраћају. 

Из наведених разлога гранична полиција је обуставила привремено пасошку контролу како би се испоштовали безбедносни услови и успоставила пуна безбедност лица и ваздухоплова. 

Након стицања услова за наставак пасошке контроле, гранична полиција ће у најкраћем року обавити послове и задатке који су у њеној надлежности и спречити задржавање на излазу из земље.