Aktuelno

Odlaganje letova sa beogradskog aerodroma zbog greške u kontroli dolaznih putnika

21.01.2024.
MUP

Usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplјa sa drugim putnicima koji nameravaju da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtlјaga.

Zbog ove situacije, a radi obezbeđivanja potrebnih uslova za bezbednost vazduhoplova i putnika, zahtevi operatera i aerodromskog osoblјa prema Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su da se zaustavi dalјa pasoška kontrola na izlazu iz zemlјe i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje tranzitne zone i ponovni bezbednosni pregled svih lica koja se nalaze u toj zoni, koji inače obavlјa osoblјe operatera Aerodroma „Nikola Tesla“, po Zakonu o vazdušnom saobraćaju. 

Iz navedenih razloga granična policija je obustavila privremeno pasošku kontrolu kako bi se ispoštovali bezbednosni uslovi i uspostavila puna bezbednost lica i vazduhoplova. 

Nakon sticanja uslova za nastavak pasoške kontrole, granična policija će u najkraćem roku obaviti poslove i zadatke koji su u njenoj nadležnosti i sprečiti zadržavanje na izlazu iz zemlјe.