Актуелно

Изјава потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића

08.05.2020.
МУП

Број: 340/20
8. мај 2020. године


Изјава потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића:

„Данашњи физички насртај Бошка Обрадовића и дела присталица Савеза за Србију на народне посланике и друге људе који су покушавали да уђу у Народну скупштину оцењујем као чист фашизам. Физичко обрачунавање са људима и да их уз то малтретирате, цепате, насрћете на њих и претите им батинањем и свим другим зато што мисли другачије од вас никада није, неће и не сме да буде дозвољено у нашој земљи.

Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала у овом насиљу, напала Маријана Ристичевића, друге народне посланике и лица која су улазила у Народну скупштину. Ови људи ће у наредним минутима бити предати надлежним судовима за прекршаје који ће изрицати казне у складу са законом.

Очекујем да се нико не понаша насилнички,  да сви људи схвате да насиље није пут и да не смемо да градимо земљу у којој ће се било ко обрачунавати са неким само зато што мисли другачије или има било какво другачије уверење.

Исто тако хоћу да поручим свима да ће полиција и остали надлежни државни органи веома брзо и ефикасно реаговати у оваквим случајевима и нећемо дозволити да било ко буде жртва насиља, да било коме буду угрожена права и слободе и да било ко трпи било какву врсту тортуре, зато што има другачији став о Србији или зато што има право да другачије политички делује.

Дакле још једном позивам све да одустану од насиља, то никада не сме да буде наш пут, а свима онима који се дрзну да се баве насиљем, полиција и државни органи и те како ће умети да одговоре.“