Актуелно

Припадници МУП-а помогли да се пронађе изгубљени скијаш

14.01.2021.
ПУ Зајечар

Припадници Министарства унутрашњих послова учествовали су  потрази за младим скијашем и, у сарадњи са другим службама, интензивном и вишесатном претрагом терена помогли да се она успешно заврши.

Младић је пронађен жив и без видљивих повреда , јутрос око 4.45 сати, у близини села Засковци, и одмах је пребачен у Здравствени центар Књажевац.

У претрагу терена одмах су укључени полицајци из Полицијске управе у Зајечару и Пироту, гранична полиција, припадници Сектора за ванредне ситуације, као и Горска служба спасавања, запослени у предузећу ''Скијалишта Србије'' и мештани тог подручја.

Претрагу стрмог и неприступачног терена успоравали су и отежавали снег и веома густа магла, која је током ноћи прекривала већи део Старе планине.

У раним јутарњим сатима, када се магла довољно повукла и видљивост била на задовољавајућем нивоу и захваљујући доброј организацији, координацији и упорности свих који су били укључени у потрагу, али и техничкој опремљености у виду моторних санки и дронова, примећени су трагови несталог младића, те је он убрзо и пронађен.