Актуелно

Полиција у две одвојене акције ухапсила осумњичене за више кривичних дела

07.03.2018.
МУП

Број: 158/18
07. март 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у две одвојене акције ухапсили су две особе, осумњичене да су на територији Београда починиле различита кривична дела. У једној од акција, београдска полиција запленила је око килограм и 500 грама марихуане, оружје и муницију.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду запленили су око килограм и 500 грама марихуане и ухапсили Д. Б. (1977) због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је у стану осумњиченог пронашла марихуану запаковану у десет кеса, револвер, 75 комада муниције различитог калибра, преправљену пушку и електронску вагицу за мерење.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Н. М. (1993), због постојања основа сумње да је починио кривично дело уцена.

Осумњичени Н. М. се терети да је од оштећеног потраживао новац у износу од 5.000 евра како не би објавио његове компромитујуће фотографије и снимке.

Оштећени је осумњиченом уплатио 300 евра, након чега је Н. М., како се сумња, наставио од њега да потражује остатак новца.

Полиција је, приликом претреса стана осумњиченог, пронашла мобилни телефон са снимцима којима је уцењивао оштећеног.

Осумњиченом Н. М. одређено је задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву, бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.