Актуелно

Кажњени због саобраћајних прекршаја

01.12.2023.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, приликом контроле саобраћаја, открили су тројицу возача који су учинили прекршај насилничка вожња, двојицу који су управљали аутомобилима под утицајем опојних дрога и једног који је возио без положеног возачког испита.

Полиција у Сремској Митровици зауставила је педесетчетворогодишњег возача „форда“ који је возио са 4,00 промила алкохола, а прекршајни судија изрекао му је новчану казну од 130.000 динара, девет месеци забране управљања аутомобилом и казну рада у јавном интересу од 240 часова.

У Руми, патрола је искључила из саобраћаја шездесетчетворогодишњака који је возио „пежо“ са 2,22 промила алкохола и тридесетпетогодишњег возача „ опела“ који је био позитиван на кокаин и амфетамин, а у Пећинцима двадесетједногодишњег возача „фијата“ под дејством канабиса.

На подручју Сремске Митровице, саобраћајна полиција је зауставила двадесетчетворогодишњака који је управљао „опелом“ брзином од 174,9 километара на час, што је за 114,9 километара више од дозвољене.  Прекршајни судија му је изрекао новчану казну од 140.000 динара, 15 казнених поена и девет месеци забране управљања аутомобилом. 

Након задржавања, ови возачи су приведени надлежним прекршајним судијама. 

Такође, на подручју Сремске Митровице откривен је и шеснаестогодишњак који је, возио нерегистровани „фијат“ без положеног возачког испита и против њега ће бити поднета прекршајна пријава. 

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.