Aktuelno

Zadržani zbog brze vožnje i vožnje pod dejstvom alkohola

14.10.2023.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, presretačem su zaustavili i isklјučili iz saobraćaja dvojicu vozača koji su na auto-putu na teritoriji Beograda prekoračili brzinu, upravlјajući pritom vozilima pod dejstvom alkohola.

Policija je oko 00.30 časova na teritoriji opštine Surčin iz saobraćaja isklјučila tridesetdevetogodišnjeg vozača koji se automobilom marke „audi“ kretao brzinom od 154,5 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 120, a alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač bio u stanju veoma teške alkoholisanosti, jer je upravlјao vozilom sa 1,98 promila alkohola u organizmu.

Takođe, oko 3.30 časova, na teritoriji Savskog venca, policija je iz saobraćaja isklјučila dvadesetdevetogodišnjeg vozača koji se vozilom marke „mazda“ kretao brzinom od 116,6 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 80. Dalјom kontrolom utvrđeno je da je vozač bio u stanju teške alkoholisanosti, jer je upravlјao vozilom sa 1,21 promil alkohola u organizmu.

Oba vozača zadržana su u službenim prostorijama i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.