Актуелно

МУП ће и у наредном периоду санкционисати непрописно вршење техничког прегледа возила

29.07.2021.
МУП

Начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов истакао је данас да је против привредног друштва које је приликом техничког прегледа погрешно утврдило неисправност Аудија А6, јер није имало уређаје за чишћење фарова, поднет захтев за покретање прекршајног поступка. 
 
Чињеница је, како је нагласио Арсов, да је возило било технички неисправно због преправке OBD прикључка, који је потребан за утврђивање неисправности уређаја за одвођење и регулисање издувних гасова. 
 
Арсов је реагујући на наводе изнете у емисији „SAT Media HUB“, указао да је ова неисправност возила утврђена контролом. 
 
Додао је да поред неосноване констатације у записнику да је возило технички неисправно, јер није имало уређаје за чишћење фарова, привредно друштво констатовало и непрописан састав издувних гасова, а да нису ни мерили састав издувних гасова. 
 
Како је објаснио, возило је наредног дана било на поновном техничком прегледу у истом привредном друштву и том приликом је утврђена техничка исправност возила и издат је регистрациони лист.
 
Начелник Управе саобраћајне полиције је нагласио да ће Министарство унутрашњих послова и у наредном периоду санкционисати непрописно вршење техничког прегледа возила, укључујући случајеве када се исправно возило оцени технички неисправним.