Актуелно

Возили без возачке дозволе, под дејством наркотика и алкохола

17.01.2022.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској  Митровици су овог викенда, приликом контроле саобраћаја, открили неколико возача који су управљали путничким аутомобилима без издате возачке дозволе, под дејством психоактивних супстанци и алкохола, од којих је један возио са чак 3,83 промила алкохола у организму.

Четрдесетпетогодишњи мушкарац који је управљао аутомобилом „застава флорида“ са 3,83 промила алкохола у организму заустављен је у Иригу, Након задржавања до 24 часа, возач је приведен надлежном прекршајном судији који му је за прекршај насилничка вожња изрекао новчану казну од 120.000 динара, 15 казнених поена и забрану управљања аутомобилом у трајању од девет месеци.


Патрола је у Старој Пазови открила педесетједногодишњег мушкарца који је управљао „мерцедесом“ под утицајем метадона и таблета са листе психоактивних супстанци, а у Старим Бановцима двадесетшестогодишњака који је возио  мотоцикл под дејством канабиса. У Новим Бановцима је откривен деветнаестогодишњак који је возио „волво“ под дејством канабиса, а у Белегишу је затечена двадесетогодишња девојка да управља „цитроеном“, под утицајем канабиса и амфетамина. 

Њима је одређено задржавање до 12 часова и због прекршаја управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, приведени су надлежном прекршајном суду. 

У Новој Пазови затечен је тридесеттрогодишњак који је управљао „голфом“ без издате возачке дозволе, у Старој Пазови двадесетогодишњи возач „цитроена“, у Старим Бановцима седамнаестогодишњи малолетник који је возио „југа“ а на подручју Сремске Митровице двадесетдвогодишњи возач „опела“.

Након задржавања до 12 часова, они су приведени надлежним прекршајним судијама који им је, због непоседовања возачке дозволе ни за једну категорију моторног возила, изрекао одговарајуће новчане казне. 

Апелујемо на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.