Актуелно

Наставак сарадње у циљу даље заједничке реализације Акционог плана ЕУ у области миграција између Европске уније и Републике Србије

07.02.2024.
MУП

На дводневном радном састанку представници Европске уније и Републике Србије разговарали су у Београду о наставку сарадње у области управљања границом, усклађивању визне политике, борби против кријумчарења миграната, као и о реадмисији и повратку и капацитетима за азил и прихват.

Састанку су испред делегације Републике Србије присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Министарства спољних послова, Министарства за европске интеграције и Комесаријата за избеглице и миграције.

Делегацију Европске уније чинили су представници Европске комисије и агенција Европске уније, као и делегације Европске уније у Београду: Аустрије, Чешке, Хрватске, Словеније и Словачке.

На састанку је договорен наставак  сарадње у циљу даље заједничке реализације Акционог плана ЕУ у области миграција између Европске уније и Републике Србије, уз континуирану финансијску подршку ЕУ.