Актуелно

Задржани осумњичени за кријумчарење људи

30.11.2023.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, у сарадњи са Управом граничне полиције - Регионалног центра према Републици Хрватској, оперативним радом, ухапсили су пет особа са подручја Шида, осумњичених да су као чланови криминалне групе извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи. 

Ухапшени су Б. В. (45), М. Б. (51), М. Б. (19), А. Б. (18) и седамнаестогодишњи младић, док ће против двојице мушкараца старости 48 и 22 године бити поднета кривична пријава надлежном тужилаштву, у редовном поступку. 

Како се сумња, они су у претходном периоду, за новац, омогућавали мигрантима и страним држављанима који су, без визе, хтели да уђу у земље Европске уније транзит кроз Републику Србију, а касније и недозвољен прелаз државне границе у Републику Хрватску. 

Приликом претреса, полиција је код М. Б. пронашла 32.350 евра, а у акцији је одузето и више мобилних телефона и три аутомобила.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Сремској Митровици, Б. В,  М. Б,  А. Б.  и  М. Б. је одређено задржавање до 48 часова у ком року ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.  

Седамнаестогодишњи младић је приведен судији за малолетнике Вишег суда у Сремској Митровици, који му је, након саслушања, одредио притвор до 30 дана.