Aktuelno

Pukovnik Veselin Milić postavlјen za novog načelnika Policijske uprave za grad Beograd

17.11.2020.
MUP

Rešenjem ministra unutrašnjih poslova za novog načelnika Policijske uprave za grad Beograd postavlјen je pukovnik Veselin Milić, doskorašnji pomoćnik direktora policije za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije.

Pukovnik Milić rođen je 1979. godine u Priboju. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu. Od 1998. godine  zasniva radni odnos u Sekretarijatu unutrašnjih poslova Užice, na radno mesto policajca. Godine 2003. sa radnog mesta pomoćnika komandira Odelјenja policije SUP Užice premešten je na radno mesto pomoćnika komandira Policijske stanice Savski venac. Januara 2006. godine  premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru iste godine imenovan je za načelnika Odelјenja za obezbeđenje u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.

Od 2011. godine premešten je u Direkciju policije. Od 2013. godine do avgusta 2018. godine bio je načelnik Policijske uprave za grad Beograd, kada je prešao na novu dužnost i postao savetnik predsednika Republike Srbije za borbu protiv korupcije i kriminala, kao i pomoćnik direktora za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije.

Milić je više puta pohvalјivan i nagrađivan.

Dosadašnji načelnik Policijske uprave za grad Beograd, pukovnik policije Milan Stanić, rešenjem ministra unutrašnjih poslova, privremeno je premešten na radno  mesto zamenika komandanta Jedinice za zaštitu počev od 17. novembra ove godine.