Актуелно

Прекршајна пријава због насилничке вожње

12.11.2020.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, на ауто-путу Београд–Шид, у Новом Београду, приликом контроле саобраћаја такозваним „пресретачем“ зауставили су возача који је возио брзином 167,3 километра на час.

Полицијски службеници поднели су прекршајну пријаву због насилничке вожње против двадесетједногодишњег возача аутомобила „БМВ“ који је на ауто-путу, на делу где је брзина кретања ограничена на 80 километара на час, управљао возилом брзином од 167,3 километра на час.

Такође, возач није поступио по наредби полицијских службеника и није зауставио возило, већ се искључио са ауто-пута и два пута прошао кроз црвено светло.

Након што је полиција зауставила возача, алкотестирањем је утврђено да је имао 1,33 промила алкохола у организму, док је уређајем за детекцију психоактивних супстанци утврђено да је био под дејством наркотика, због чега је задржан у полицијским просторијама.

Прекршајни суд је учиниоца прекршаја осудио на казну рада у јавном интересу у трајању од 240 сати, новчану казну од 300.000 динара, 12 месеци забране управљања моторним возилом и 25 казнених поена, због чега ће му бити одузета возачка дозвола.

Полиција апелује на возаче да прилагоде брзину кретања возила постојећим законским нормама будући да је неприлагођена брзина најчешћи фактор настанка саобраћајних незгода.