Актуелно

Заплењени марихуана и хашиш

07.04.2021.
ПУ Зајечар
Заплењени марихуана и хашиш
Заплењени марихуана и хашиш
Заплењени марихуана и хашиш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сокобањи јуче су, у четири одвојене акције на подручју Алексинца, ухапсили три особе, док ће против једне поднети кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је, у оквиру акције „Гнев“, у стану Л. М. (1995) пронашла 15 теглица са 474 грама марихуне, теглицу са 325 грама хашиша, семенке индијске конопље и вагицу за прецизно мерење, док је у стану М. Л. (1980) откривена импровизована лабораторија за узгој марихуане, стабљике индијске конопље, семенке ове биљке и око 48 грама кристал метамфетамина. 

Такође, сокобањска полиција је у претресу стана Н. П. (1995) из Алексинца пронашла око 160 грама марихуане, семенке индијске конопље, као и дробилицу са остацима сасушене марихуане.

У стану четрдесеттрогодишњег мушкарца из околине Алексинца пронађена је 41 семенка индијске конопље, као и опрема за узгој марихуане, па ће против њега по налогу надлежног тужилаштва бити поднета кривична пријава.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Л. М., М. Л. и Н. П. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени тужиоцу.