Актуелно

У наставку акције сузбијања ирегуларних миграција, ухапшен авганистански држављанин

26.12.2023.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против тероризма, у наставку акције сузбијања ирегуларних миграција, ухапсили су авганистанског држављанина М. Н., који се сумњичи да је члан криминалне групе која се бави кријумчарењем ирегуларних миграната на територији Републике Србије.

У заједничкој акцији са припадницима Полицијске управе у Суботици, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката од осумњиченог је одузета  снајперска пушка, оптика за снајпер, две аутоматске пушке, оквири за аутоматску пушку и 568 комада муниције, које је М. Н., како се сумња, закопао у шумском подручју у близини Суботице.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици. 

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају опсежан рад на идентификацији и проналажењу осталих чланова ове криминалне групе коју углавном чине држављани Авганистана.