Актуелно

Искључени из саобраћаја због учињених прекршаја

15.01.2024.
ПУ Нови Пазар

Припадници саобраћајне полиције у Новом Пазару искључили су из саобраћаја три особе које су управљале возилима, због учињених прекршаја.

Полиција је у Тутину, у петак око поноћи, зауставила 36-годишњег возача аутомобила „поло“ који је имао 1,82 промила алкохола у организму, док је на Кеју скопских жртава у Новом Пазару зауставила 29-годишњег возача аутомобила марке „бмв“ који је, како је провером утврђено, био позитиван на кокаин и канабис, а имао је и 0,94 промила алкохола у организму.

Такође, полиција је синоћ у Новом Пазару искључила из саобраћаја петнаестогодишњака  који је управљао нерегистрованим аутомобилом „сеат ибица“ под дејством канабиса. Против њега су поднете одговарајуће пријаве и предат је родитељима.

Тридесетшестогодишњем и двадесетдеветогодишњем возачу је одређено задржавање и против њих су поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја.

Судија за прекршаје у Новом Пазару је тридесетшестогодишњаку изрекао новчану казну у износу од 90.000 динара, забрану управљања моторним возилом „Б“ категорије на територији Републике Србије у трајању од 8 месеци и 14 казнених поена, док је 29-годишњак кажњен са 40.000 динара, 12 месеци забране управљања моторним возилом „Б“ категоријe на територији Републике Србије и 18 казнених поена.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и да доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.