Актуелно

Осумњичени за разбојништво и крађу аутомобила

19.07.2021.
ПУ Шабац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Богатићу ухапсили су Н. К. (1995) и Б. Л. (1995) из Сремске Митровице, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела разбојништво и крађа.

Они су рано јутрос, како се сумња, ушли у кућу четрдесетшестогодишњег мушкарца у Богатићу и, уз претњу ножем, захтевали да им да новац, а потом извршили преметачину и побегли.

Н. К. се сумњичи да је недалеко одатле ушао у откључани „пежо“ и стартовао га, а пошто се аутомобил покварио, он га је оставио на путу, а потом ушао у откључани „пасат“ којим је слетео са пута, па се сумњичи и за кривично дело неовлашћено коришћење туђег возила.

Полиција га је убрзо пронашла на излазу из Богатића док је покушавао да побегне, док је Б. Л. пронађен недалеко од куће четрдесетшестогодишњака. 

Н. К. и Б. Л. су, како се сумња, и 17. јула из дворишта овог четрдесетшестогодишњег мушкарца украли аутомобил „даеву“ који је полиција пронашла и вратиће га власнику. 

По налогу Основног јавног тужилаштва у Шапцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву,  бити приведени тужиоцу.