Актуелно

Заплењени наркотици и ухапшене четири особе

06.12.2021.
ПУ за град Београд

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у више одвојених акција, запленили су укупно  21,8 килограма марихуане, 305 грама кокаина, 15 грама МДМА и ухапсили четири особе, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је у аутомобилу „мерцедес“ који су користили осумњичени Ј. М. (1996) и К. В. (1999) иза касетофона пронашла око 300 грама марихуане, 15 грама МДМА и око пет грама кокаина, као и лажну службену легитимацију са службеном значком МУП-а. Такође, приликом претреса два стана  које осумњичени користе, пронађено је и 10 килограма марихуане, око 300 грама кокаина, преса за паковање дроге, три електронске вагице за прецизно мерење, као и већа сума новца.

У другој акцији, ухапшен је Ч. Н. (1991) након што је полиција у стану који он користи приликом претреса пронашла три килограма марихуане, једну електронску вагицу за прецизно мерење, као и већу суму новца за који се сумња да потиче од продаје наркотика.

Такође, полиција је претресом комбија марке „фолксваген“ којим је управљао осумњичени В. К. (1981), у товарном простору, пронашла 8,5 килограма марихуане, упоковане у три џака.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.