Актуелно

Председник Вучић одликовао 11 припадника Министарства унутрашњих послова

29.06.2021.
Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас, поводом Видовдана, одликовања заслужним појединцима и институцијама, међу којима су и припадници Министарства унутрашњих послова...

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас, поводом Видовдана, одликовања заслужним појединцима и институцијама,  међу којима су и припадници Министарства унутрашњих послова.

Председник Вучић истакао је да одликовани нису људи који су по свим питањима  сагласни нити су они који чак и слично мисле, али да су људи који су свако из своје области заслужили и више од овог признања и који су у својој области најбољи, који су трудом и радом показали одговорност и направили разлику између себе и других.

Председник је нагласио да је Видовдан час нашег сусрета не само са прошлошћу, великим узорима, већ са собом.

„На данашњи дан препознајемо, колико су традиционалне вредности део нашег идентитета. Одличја која добијате су сведоци и светлећи путокази вечних вредности које гајимо", истакао је председник Вучић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин захвалио се у своје лично и у име свих припадника Министарства унутрашњих послова председнику Вучићу, који је препознао рад припадника МУП-а, одликовао их и учинио бесмртним.

„Свако од нас је искрено поносан на наше колеге. Ово су људи који су се борили са најтежим, најсуровијим организованим криминалним бандама у овој земљи. Захваљујући њиховом раду Србија је боље, безбедније, сигурније место“, истакао је министар Вулин.

Додао је да ће захваљујући томе што ће наставити да раде и да буду достојни високог одликовања које су добили Србија бити још сигурније и безбедније место, место у коме ће наша деца расти усправно, поносна и слободна.

„Искрено сам поносан на сваког од њих, а посебно због тога што ниједном грађанину Србије није требало објашњавати што су ови људи добили одликовања. Они су достојни признања које су добили. Србија је заслужила да има баш овакве чуваре. Наша деца могу да буду сигурна и мирна и Србија је мирна док има овакве припаднике Министарства унутрашњих послова“, рекао је министар Вулин, који је честитао награђенима и захвалио им се на личном доприносу, самопрегору, раду и храбрости и на томе што су му допустили да буде део њиховог тима. 

Златном медаљом за храброст „Милош Обилић“ одликовани су помоћник директора полиције и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић, начелник Управе криминалистичке полиције Богдан Пушић, в.д. начелника Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић.

Начелник Полицијске управе за град Београд Милић истакао је да је велика част и задовољство примити овакво одликовање, посебно на Видовдан.

„Најскупља реч за свакога Србина је Косово. Златна медаља Милоша Обилића је на понос свих полицијских службеника, али и велика одговорност. Хвала држави Србији и председнику Вучићу“, истакао је Милић.

Начелник Управе криминалистичке полиције Пушић нагласио је да одликовање које је примио не представља само уважавање њега, већ и свих његових колега.

„Ова медаља је подстрек да у будућности остварујемо још боље резултате. Ово је више од  награде и више од уважавања, ово је признање да професионално, часно радимо свој посао“, нагласио је Пушић.

Сребрном медаљом за ревносну службу одликовани су шеф одсека у Управи криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала Драган Ивановић, помоћник начелника Управе криминалистичке полиције Бранислав Тепавчевић, начелник Одељења за сузбијање крвних, сексуалних, саобраћајних деликата и трговину људима Слободан Рашета, заменик начелника Одељења за сузбијање крвних, сексуалних, саобраћајних деликата и трговину људима Раде Савић, шеф одсека у Одељењу за сузбијање крвних, сексуалних, саобраћајних деликата и трговину људима Благоје Симић, в.д. шефа одсека у Одељењу за сузбијање крвних, сексуалних, саобраћајних деликата и трговину људима Горан Видаковић и криминалистички инспектор у Одељењу за сузбијање крвних, сексуалних, саобраћајних деликата и трговину људима Владимир Николов и Мирко Ђурић заменик начелника Управе криминалистичке полиције ПУ за град Београд.