Актуелно

Ухапшено 17 припадника организоване криминалне групе осумњичених за најтежа кривична дела

04.02.2021.
Министар Вулин: Ухапшено 17 особа, нећемо дозволити стварање новог „Земунског клана“...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили 17 припадника организоване криминалне групе и поручио да Србија никада више себи неће дозволити да се у њој створи неки нови „Земунски клан“ и криминалне групе које мисле да су јаче од државе.
 
„Ухапшено је 17 припадника организоване криминалне групе, коју су предводили Беливук  и Миљковић, који се основано сумњиче за убиства, изнуде, отмице, диловање дрогом, најстрашнија кривична дела“, истакао је Вулин у Палати „Србија“ и додао да Србија неће дозволити да на њеној територији постоје организоване криминалне групе које мисле да могу да убијају, отимају, дилују, рекетирају, чине изнуде и да прођу некажњено.
 
Према његовим речима, захваљујући вишемесечном раду припадника Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал, Србија је данас боље и безбедније место.

Министар Вулин је подсетио да је за само 100 дана од најаве председника Републике Србије Александра Вучића да ће се Србија обрачунати са организованим криминалом ухапшен Дарко Елез, који је годинама избегавао правду, а сада и Беливук и припадници његове организоване криминалне групе.

„Када је председник Александар Вучић пре 100 дана рекао да ће се Србија обрачунати са организованим криминалом било је оних који су се смејали, којима је било бескрајно забавно да броје дане од његове реченице до хапшења овог или оног крупног криминалца. Више се не смеју или не би требало да се смеју, ако већ не могу да се постиде и кажу једно људско „опрости“, онда бар могу да ћуте, јер грађани Србије виде ко се у овој земљи бори против најтежег криминала“, истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, за само 100 дана Србија је показала како се води рат против организованог криминала и како се од државе прави боље, безбедније и сигурније место.

„Можете да волите или не волите Александра Вучића, али морате да поштујете резултате, који су видљиви“, рекао је министар Вулин и позвао грађане да уколико имају сазнања о другим кривичним делима припадника ове организоване криминалне групе, за која се сумња да постоје, то пријаве полицији.

Министар се захвалио тужиоцу за организовани криминал Младену Ненадићу, директору Безбедносно-информативне агенције Братиславу Гашићу, вршиоцу дужности начелника Службе за борбу против организованог криминала Нинославу Цмолићу, начелнику Полицијске управе за град Београд Веселину Милићу и свим припадницима Министарства који су учинили да будућност наше деце буде извеснија, а Србија боља и безбеднија.

Заменик начелника Управе криминалистичке полиције и вршилац дужности начелника Службе за борбу против организованог криминала Цмолић истакао је да је јутрошњом акцијом показано да нема заштићених и да се неће толерисати никакве организоване криминалне групе.

„Криминална група која је јутрос разбијена је одговорна за серију најмонструознијих  злочина, можда, у последњих неколико десетина година. Ова организована криминална група се све време крила иза навијачких група Партизан, али то нису никакви навијачи већ обични криминалци и ми ћемо доказати појединачну улогу свакога од њих“, рекао је Цмолић.

Он је поручио да органи гоњења неће толерисати никакве организоване криминалне групе и да ће свака криминална група у Србији завршити као ова.

Начелник Полицијске управе за град Београд Милић истакао је да су припадници ове управе по налогу Тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са БИА спровели опсежну акцију хапшења осумњичених.

„Одлучни смо да Београд буде безбедан град. Министарство унутрашњих послова одлучно је у борби против организованог криминала и нећемо дозволити да икада више криминалне организације, које су сличне или можда јаче од „Земунског клана“, руше будућност наше деце“, поручио је Милић.

Изјавама за јавност присуствовали су и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић и начелник Управе криминалистичке полиције Богдан Пушић.