Актуелно

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је поручио да се ревизија резултата из Другог светског рата не сме дозволити

09.05.2022.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, у склопу обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом, положио је венце на споменик Црвеноармејцу и на споменик „Вечној ватри“ на Гробљу ослободилаца Београда...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, у склопу обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом, положио је венце на споменик Црвеноармејцу и на споменик „Вечној ватри“ на Гробљу ослободилаца Београда.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је поручио да се ревизија резултата из Другог светског рата не сме дозволити. 

                                

„Деценијама уназад покушавају да изврше ревизију резултата Другог светског рата. То је потпуно неприхватљиво. Републици Србији, баш као и Руској Федерацији, место је једино и само међу земљама победницама. Поражене земље су се ујединиле и деценијама покушавају да нам објасне да смо сувише мали да будемо независни и да треба да слушамо, и да као 1941. године погнемо главу пред моћнијима од себе – деценијама покушавају, али нису и неће успети. Прекрајање историје није могуће", истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

                                

Венце су на споменике Црвеноармејцу и „Вечној ватри“, поред министра унутрашњих послова Александра Вулина, положили и председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић, министарка за рад, запошљавање борачка и социјална питања Дарија Кисић, представници Министарства одбране, амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко, представници Града Београда и СУБНОР-а. 

Дан победе над фашизмом, 9. мај, слави се и обележава у знак сећања на дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату.