Актуелно

Позивамо грађане који поседују нелегално оружје да га предају најближој полицијској станици

07.05.2023.
Министарство унутрашњих послова Републике Србије позива грађане који поседују нерегистровано оружје да га од сутра, 8. маја до 8. јуна ове године, предају најближој полицијској станици, без кривичне одговорности, последица и доказивања порекла оружја...

 

 

 

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позива грађане који поседују нерегистровано оружје да га од сутра, 8. маја до 8. јуна ове године, предају најближој полицијској станици.  

Јелена Лакићевић, начелник Одељења за оружје из Управе за управне послове, Министарства унутрашњих послова истиче да током овог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице а не морају доказивати ни порекло оружја.

„Позивамо грађане који поседују нелегално оружје да се одазову овом позиву, обрате најближој полицијској станици и предају оружје за које немају исправе о оружју“, поручује Лакићевић и прецизира да се позив односи на све врсте оружја, аутоматско као и свако друго оружје, минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју су противправно држали.

 „Уједно Министарство унутрашњих послова позива и оне грађане који нису предали полицијским станицама на чување оружје након смрти власника, да то сада и ураде“, истиче Лакићевић.  

Оружје у нелегалном поседу грађани у наведеном периоду, без икаквих последица, могу предати сваког дана, од 7 до 19 часовa.