Arhiva

Stefanović: „Signal“ zadao snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji

07.06.2017.
„Tokom akcije „Signal“, koja je jutros sprovedena na teritoriji čak 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe. Osim toga podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga“ rekao je ministar Stefanović...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je da je policijskom akcijom „Signal“ koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i Bezbednosno -informativnom agencijom, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

„Tokom akcije „Signal“, koja je jutros sprovedena na teritoriji čak 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe. Osim toga podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga“ rekao je ministar Stefanović.

Kako je objasnio oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela,između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao ifalsifikovanje novca.

„Osumnjičeni su budžet Republike Srbije, zatim Autonomne pokrajine Vojvodine, budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara“ pojasnio je Stefanović.

Ministar policije je rekao da su uhapšena i dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

„Republika Srbija šalje jasan signal da nema zaštićenih, da nema povlašćenih i da nikoga neće zaštiti niti partijskapripadnost,niti politički položaj, niti materijalni status. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti odlučan obračun sa korupcijom“ naglasio je ministar Stefanović.