Arhiva

Uhapšeni osumnjičeni za tešku krađu i neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

28.03.2018.
MUP

Broj: 210/18
28. 3. 2018. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole i Policijske uprave u Boru u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru uhapsili su I. M. (1984), zaposlenog u Policijskoj upravi u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su i D. S. (1991) iz Bora i S. S. (1986) iz Novog Sada, dok će protiv dvadesetogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Postoje osnovi sumnje da je M. I. iz metalne kase koja se nalazila u službenim prostorijama ukrao oko dva kilograma oduzetog heroina.

Drogu je prodao za 2.000 evra osumnjičenom S. D., koji je zatim posredstvom S. S., kilogram heroina prodao dvadesetogodišnjem muškarcu za 4.000 evra.

Inače, u akciji novosadske policije u decembru prošle godine deo pomenutog ukradenog heroina, oko 302 grama, pronađeno je prilikom pretresa stana tada uhapšenog Ž. R.

Osumnjičenima je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati.