Arhiva

Završena višednevna akcija „Sava“

28.03.2018.

POLICIJA DANAS

 

U organizaciji DCAF-a ( Ženevski centar za vladavinu prava) u periodu od 19 do 28. marta 2018. godine na šest punktova na teritoriji policijskih uprava Niš, Vranje i Leskovac sprovedena je zajednička akcija „Sava“ .

Razmena iskustava policijskih službenika iz regiona na otkrivanju ilegalnih migranata i drugih vidova prekograničnog kriminala bio je osnovni cilj  ove zajedničke operacije. Pripadnici srpske poliicje su zajedno sa policajcima iz regiona radili na otkrivanje i sprečavanje krijumčarenja iregularnih migranata, narkotika i oružja, kao i otkrivanju drugih vidova prekograničnog kriminala.

U ovoj akciji pregledano je 1.525 vozila i kontrolisano 1.925 lica.

Otkriveno je i zaplenjeno 5.378 paklica cigareta, bez akcizne markice, 472 grama opojne droge heroin, 2.100 kesica „kamagre“ i pronađena su tri  ilegalna migranta.

Zemlje učesnice su bile Republika Austrija, Republika Albanija, Bosna i Hercegovina, Republika Makedonija, Crna Gora, Republika Slovenija, Republika Hrvatska, Republika Moldavija i Republika Srbija, a takođe učestvovao je i predstavnik EVROPOL-a.

U zajedničkoj akciji iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije učestvovali su policijski službenici uprava granične policije i  kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Vranju i Leskovcu. Takođe su bili i službenici Ministarstva finansija, Uprave carina  i  Vojske Republike Srbije.