Arhiva

Vatrogasci spasioci spremni za akciju - „Ibar 2017“

27.06.2017.

POLICIJA DANAS

 

Po vrelom junskom danu, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a, sa radnicima Crvenog krsta, Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša i kraljevačkim kajakašima, učestvovali su u Združenoj vežbi spasavanja na vodi „Ibar 2017“.

Ova vežba, koja se po 13. put održava na Ibru, okupila je oko 200 spasilaca sa odgovarajućom opremom i tridesetak plovila. Vežba koja je imala teorijski i praktični deo, startovala je u Magliču, a zatim su se učesnici spustili čamcima Ibrom do Mataruške Banje trasom takozvanog „Veselog spusta“.

Vežba je imala za cilj da se u realnim uslovima, prikaže koordinisani rad pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i specijalističkih timova za spasavanje na vodi i iz ruševina, odnosno da se pokaže zajednička aktivnost u vanrednom događaju izazvanom elementarnim nepogodama.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije spremni su i uvek u pripravnosti da pomognu tamo gde je potrebno. Naši timovi su dobro obučeni za akciju na terenu, a ova vežba je to i potvrdila“, rekao je Saša Rančić, načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a.