Arhiva

Policajac spasio davljenika iz Tise

01.06.2017.

POLICIJA DANAS

Policajac spasio davljenika iz Tise
Policajac spasio davljenika iz Tise

Dvadesetsedmogodišnji policajac Policijske stanice u Bečeju Srđan Mladenović spasio je pedesetdevetogodišnjeg muškarca, koji se davio u Tisi.

"Bili smo u patroli na Savskoj plaži. Videli smo vozilo u reci i muškarca koji je iz auta zaplivao ka sredini reke i počeo da se davi. Bez razmišljanja skinuo sam opasač, skočio u vodu i najbrže što sam mogao zaplivao ka njemu ", kaže Mladenović i dodaje da su kolege koje su bile sa njim Laslo Juraki i Vasilije Bijuklić u tom momentu zvali Hitnu pomoć.

Voda je bila hladna. Davljenik je već gubio snagu i pokušavao da se održi na površini. Za par minuta stigao je do njega i uspeo da ga uhvati za ruku.

"Više nije imao snage, počeo je da tone. Držao sam ga čvrsto, bojao sam se da mi ne isklizne. Svom snagom vukao sam ga ka obali. Kolege su pritrčale i pomogle mi da ga izvučem na obalu. Bio je svestan, ali teško je disao. Sve vreme smo pričali sa njim", priča on.

Ubrzo su stigli lekari i ukazali mu pomoć.

Ovaj požrtvovani policajac radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova tri godine. Kaže da je policijski poziv odabrao jer mu je želja da pomaže ljudima. Skromno ističe da je samo radio svoj posao.

"Život svakog čoveka za nas je na prvom mestu. Smatram da nisam uradio ništa posebno, siguran sam da bi svaki moj kolega postupio isto", završava svoju priču Srđan Mladenović.