Arhiva

"BEZBEDNO DETINjSTVO" u Sremskoj Mitrovici

08.06.2017.

POLICIJA DANAS

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici čuo se dečiji žagor, smeh i muzika. Na svečanosti u okviru projekta "Bezbedno detinjstvo - razvoj bezbednosne kulture mladih", uručene su nagrade malim autorima najboljih likovnih i literarnih radova. Konkurs u okviru projekta "Bezbedno detinjstvo - razvoj bezbednosne kulture mladih", već sedmu godinu zaredom, organizuju Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica.

Na konkursu su učestvovali učenici petih razreda osnovnih škola u Sremu. Prispelo je više od stotinu radova, a nagrađeno po pet najboljih literarnih i likovnih radova. Nagrade - knjige, diplome i slatke pakete je uručio načelnik Policijske uprave Đura Mandić, koji je podsetio da je projekat osmišljen pre sedam godina sa idejom da traje pet godina, ali su iskustva dala motivaciju da se nastavi dalje i narednih godina.

Teme ovogodišnjeg konkursa su bile: „U začaranom krugu droge i alkohola", „Prijavi nasilje - ne trpi, ne boj se!", „Policajac - čuvar mog detinjstva", „ Bezbedno od kuće do škole" i „Tviter, fejsbuk, instagram - treba biti oprezan!".

Za literarne radove nagrađeni su: Dražen Begović, OŠ "Slobodan Bajić Paja" Sremska Mitrovica, Elena Lacković, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Sremska Mitrovica, Anastasija Turudić, OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod " Mačvanska Mitrovica, Teodora Prijić, OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod" Mačvanska Mitrovica i Borislav Vučetić, OŠ „Sava Šumanović" Erdevik.

Za likovne radove nagrađeni su: Nevena Pavičić, OŠ "Dušan Jerković Uča" Šimanovci – Deč, Anđela Bačevac, OŠ "Dušan Jerković Uča" Šimanovci – Deč, Sara Popov, OŠ "Simeon Aranicki" Stara Pazova, Dejan Vojnović, OŠ "Boško Palkovljević Pinki", Stara Pazova i Vlada Đukić, OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod " Mačvanska Mitrovica.

Prisutnima se na svečanosti obratila i načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac. Program su oplemenili mališani iz Školice muzike "Vivak" i pesnikinja Snežana Rakita, dok se vršnjacima obratio i Ognjen Kostić, mali gradonačelnik Sremske Mitrovice.